Thursday, May 29, 2008

Bicara Cinta: Ricardo

Indah itu rasa
Rasa itu deria
Deria itu hadiah
Hadiah itu berharga
Berharga itu cinta
Cinta itu mulia
Mulia itu kasta
Kasta itu salah
Salah itu kita
Kita itu manusia

Awak sayang saya tak?
Sayang. Kenapa awak tanya?
Just asking.
Sure?
Mmm...Actually ada benda yang bothers me.
Apa dia?
Saya tengok awak macam dah change.
Change? What do you mean? Memanglah saya dah tukar colour rambut. Pink macam kena dengan my personality kan?
Yea, I think the new colour suits you. Tapi bukan perubahan tu yang saya maksudkan.
Habis tu? Tell me, please. You know I don't like secrets.
Well, memang pasal secrets juga. Saya rasa awak banyak keep things behind my back.
What things? Every encounter between me and the other guys, I cerita kat awak kan?
I know. Tapi I think there's more to it.
More? Takkanlah my stories tak detail? By the way, apa relation between change and secrets ni? Tak pahamlah.
Mmm...awak sekarang dah tak macam awak yang saya kenal 2 tahun lepas.
And...?
Macam awak banyak berahsia dengan saya.
You're making me confused. Rahsia apa?
I got to know from one of my friends, yang awak gi meet up dengan budak tu.
Budak mana?
Budak yang awak have sex dalam kereta dia tu.
Ah. That boy...Saya jumpa dengan dia 2 kali je. Pastu tak jumpa lagi. Lagipun, dia busy sekarang. Got exams.

for more of this story, go buy this book :B tak mahal rm15 jer (:

6 comments:

Miss BobbY said...

saw this book the other day.almost membeli. haha. aweks KL. kisah kupu-kupu malam. =)

eatmyshort said...

since you like writing, apa kata ko beli buku tok
worth it!
(:

freeda said...

hahaha
sex in the car?
ahahhaha
*terase siot*

Miss BobbY said...

hoho.sure.one day i'll buy.haha. =)

Nurul Mardhiah said...
This comment has been removed by the author.
eatmyshort said...

try crk kt mph, kinokuniya
i dont knowla..coz i got this book from my brother
eheh

Post a Comment